Očkování po nemoci

Dcera(8 týdnů) měla jít minulý pátek na 1.očkování(hexa +rotaviry).Protože jsme však nastydlá já, chtěla jsme očkování u dcery odložit.Dnes do rána měla dcera rýmu, kašel a trochu chrapot-lékař jí dal Ambrobene 2x1,5 ml s tím, ať ji odsávám a že očkovat ji bude tento pátek.Mně se to však zdá brzo.jak dlouho je třeba počkat po nemoci na očkování?Dcera tu rýmu má slabou, většinou, jen, když si kýchne, tak ji rýma vylítne.Lékař argumentuje tím, že naočkovat se musí co nejdřív, aby nechytla černý kašel, to ostatní že není tak důležité a odklad snese.Já i manžel jsme proti černému kašli před rokem očkovaní, syn 2,5 let také, jak by ho tedy mohla chytit, pokud bych ji držela doma bez návštěv?Ještě bych se chtěla zeptat, je normální, když dcera při pasení koníků se trošku vychyluje na levou stranu?Při porodu měla zlomenou klíční kost a teď se mi zdá, že někdy se více vychyluje na levou stranu.Děkuji za odpověď.Hezký den

Odpověď odborníka:

Doporučuje se, aby dítě bylo před očkováním alespoň týden bez příznaků nemoci, ale záleží na Vás. Mírná rýma nevadí, problémem je, pokud se očkuje dítě, které má teploty.
Černý kašel je skutečně poměrně rozšířený, ale pokud jste doma všichni očkovaní a s dcerou nechodíte mezi lidi, je pravděpodobnost nákazy malá - nezapomínejte ale např. na návštěvy u dětské lékařky, nákupy apod.
Jistá nestabilita v 8 týdnech je u dítěte zcela v pořádku. Pokud by toto přetrvávalo i po 12 týdnech, upozorněte na to dětskou lékařku - pak by bylo vhodné docházet s dcerkou na rehabilitaci. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: