Očkování po šesté nemoci

Vážená paní doktorko. Prosila bych Vás o Váš názor. Syn, 15 měsíců dostal na Nový rok horečku 38,4, která trvala 2 dny, poté byla jeden den zvýšená teplota, další den již bez teplot. Během horečky měl i 4x průjem, jídlu moc nedal, jen vyžadoval zvýšené kojení a budil se často v noci, jinak bez dalších obtíží. Pediatr syna prohlédl a přisoudil situaci růstu zubů (klubou se nám 2). 4 den teploty opadly, vrátila se chuť k jídlu, stolice se již zahustila, jen to buzení v noci zůstalo, ale to nás provází od 3 měsíců věku syna, protože ho často budí to, že si potřebuje říhnout či ho trápí větry. Dnes je 5 den od první horečky a synovi se objevily červené flíčky nebo spíše krupičky na bříšku a části zádíček. Volala jsem na pohotovost a lékařka mi řekla, že se jedná o šestou nemoc, ať se zastavíme v pondělí u pediatra. Chtěla bych se zeptat, zda si myslíte, že je vhodné očkovat vakcínou Priorix tetra, na které máme jít ve středu 8.1.2013. Už jednou jsme očkování museli odložit právě kvůli těm teplotám. Z očkování mám strach i proto, že sama jsme před 29 - ti lety v 11 měsících prodělala zánět mozkových blan po infekci a následném očkování. Moc Vám děkuji za Váš názor a přeji hezký den.S pozdravem Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z popisu i fotografie se nejspíše jedná o šestou dětskou nemoc. Určitě bych chlapečka v příštím týdnu neočkovala, odložila bych očkování alespoň o 14 dní. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: