Očkování po setkání s rotaviry a herpesem u matky

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš názor, ohledně očkování. Mám 7 týdenní dceru (narozena v 38+0 tt. po indukovaném porodu pro preeklampsii). Plně ji kojím a právě jsem prodělala rotavirovou infekci a vyskytl se mi opar na rtu. Dcera se zatím jeví zdravá. Za 14 dní má být očkována hexavakcínou Prevenar a Rotarixem. Myslíte, že je to bezpečné? Velmi děkuji za odpověď. R.V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bude záležet, zda bude dcerka zdráva v době očkování a zda se do té doby nenakazí (aby se mohlo očkovat, mělo by být dítě zdravo alespoň 14 dní před očkováním). Až na něj půjdete, informujte dětského lékaře o tom, že jste v posledních 14 dnech prodělala tyto infekce.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: