Očkování po srdeční operaci

Mám 15ti měsíční dceru, která byla v 5ti měsících operována-plastika mitrální chlopně (vrozená srd.vada). Je vhodné, abych ji nad rámec řádného očkovacího schematu a v časovém souladu s ním , dala očkovat ještě proti něčemu dalšímu, abych operovanou chlopeň alespoň o trochu více ochránila? Prosím ev. doporučte konkrétní vakcínu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko! Operacovaná chlopeň dcerku skutečně vystavuje většímu riziku endokrditis, ale nemyslím si, že byste tomu mohla pomoci očkováním. ENdokarditis jako taková je navíc poměrně vzácné onemocnění, obvykle vyvolané mechanickým zásahem do krevního řečistě (jehly, injekce, katetry apod).

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: