Očkování prevenar

Dobrý den, Mám 4,5měsíční dceru, kterou bych chtěla nechat naočkovat Prevenarem 13. Teď se jí však klubou zoubky a do toho má aft. Mám ji i přes to nechat naočkovat teď a nebo raději počkat až se aft zahojí? Děkuji Mlaskačová

Odpověď odborníka:

S očkováním bych vyčkala, až bude dcera zcela zdráva, a to alespoň 2 týdny. Přesná příčina aft není známá, hovoří se o důsledku porušené imunity nebo se dávají do souvislosti s virovými infekcemi, proto bych zvolila raději s očkováním počkat.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: