Očkování prevenarem 13

  • Dotaz od: beruskaJanka
  • Publikováno: 21.5.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám 4měsíční dceru a chci ji naočkovat Prevenarem 13, ovšem pediatr mi to vymlouvá, že může ochrnout, stát se z ní autista, může se jí zastavit vývoj atd. Mám ji naočkovat?

Odpověď odborníka:

Pokud vaše dítě skutečně patří do rizikové skupiny ohrožené pneumokokovým onemocněním nebo jeho komplikacemi ( to musí posoudit váš pediatr), nevidím v tom problém, očkovat se může již od 2 měsíců věku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy růstu může způsobit i řepkový olej
Články: Poruchy růstu může způsobit i řepkový olej
Problémy s růstem. Slovní...
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Zákal sklivce – neškodný problém, nebo choroba ohrožující zrak?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Umělá sladidla: požehnání, nebo prokletí pro naše zdraví?
Nemocnému s artritidou prospívá zájem rodiny
Články: Nemocnému s artritidou prospívá zájem rodiny
Přestože se v dnešní době...
Diabetická neuropatie
Články: Diabetická neuropatie
Cukrovkou trpí v České...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: