Očkování prevenarem

Dobrý den. Mám 4 letého syna, který v září 2009 nastoupil do školky. Od té doby je velmi často nemocný (rýma, kašel, horečka) a již 5x měl zánět středního ucha. Po vyšetření na alergologii mu byla konstatována snížená imunita (alergie žádná). Od února užívá Broncho-vaxom 1 tabletu obden, při nemoci každý den, ale nemocnost se nijak zvlášť nezlepšila. Nyní nám paní doktorka nabídla očkování Prevenarem, ale kamarádka mě od něj odrazuje kvůli zásahu do již snížené imunity. Chtěla bych prosím znát váš názor, zda očkovat či ne. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že toto očkování, zvláště při recidivujících zánětech středouší, je dobré, ale nelze očekávat, že pak bude dítě už pořád zdravé. I po tomto očkování se samozřejmě běžné infekty mohou vyskytnout, je nutné si uvědomit, že toto očkování chrání je proti pneumokokovi, což je hlavní vyvolavatel středoušních zánětů.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: