Očkování prevenarem - nedodržení schématu

  • Dotaz od: K. Bejdáková
  • Publikováno: 6.11.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám půlroční dvojčata, která jsem nechala oočkovat Prevenarem 13. Při posledním třetím očkování naše lékařka oočkovala pouze jedno, pro druhé nenašla vakcínu. Po dohledání problému jsme zjistili, že při předchozím očkování oočkovala jedno dvojče A místo Hexavakcínou právě tím Prevenarem. Nedodržela tedy doporučený rozestup 1 měsíc mezi očkováním. 2 očkování bylo 1.10. a 3. očkování dvojčete A již 15.10. (v tomto termínu měly mít obě pouze Hexa vakcínu - dvojčeti B doočkována dnes), dvojče B doočkovala správně Prevenarem 29.10. Chtěla jsme se zeptat, zda je v tomto případě očkování účinné, nebo zda máme žádat o další přeočkování dřív než mezi 11.-18. měsícem, kdy by se měla píchat 4. dávka Prevenaru 13. Naštěstí ani jedna holčička nemá reakce na očkování. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i přes tuto záměnu by mělo být očkování účinné, nemusíte mít tedy strach. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: