Očkování prevenarem u dítěte se srdeční vadou

Dobrý den, mám 10měsíčního syna, který byl v 7 měsících operován s vrozenou srdeční vadou (defekt komorového septa). Do té doby a ještě 3 měsíce po operaci nám bylo zakázané veškeré očkování (hexavakcína i pneumokokové očko). Slyšela jsem, že pojišťovny hradí plně pneumokokové očkování, pokud je zahájeno mezi 3. a 5. měsícem věku, jinak ho rodiče musí hradit v plné výši. Existují nějaké výjimky, pokud očkování bylo odloženo ze zdravotních důvodů a ne z nějakého zanedbání rodiči? O očkování jsem stála, ale bohužel nám stále bylo říkáno, že musíme počkat. Děkuji za odpověď S přátelským pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takovéto výjimky neexistují, existuje však definovaná skupina tzv. rizikových dětí, kterým pojišťovny očkování hradí i mimo doporučené termíny očkování. Seznam diagnóz rizikových dětí naleznete na následujícím odkazu, obávám se však, že srdeční vada sem nepatří: http://www.prevenar.cz/novinky/prevenar-13-nahrazuje-od-srpna-2010-prevenar-v-nbsp-ramci-pravidelneho-ockovani-deti-se-zdravotnim-rizikem-96

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x