Očkování prevenaru 13

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat můžu očkovat miminko prevenarem 13 až v 5měsíci nebo ne? Někdo mi říkal,že se musí začít od 4měsíce .Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vakcína Prevenar je doporučena pro děti z důvodu co nejčasnější ochrany proti onemocněním, které tato bakterie způsobuje. Čím dříve je vakcína podána, tím lépe. Nejdříve je to možné v 6 týdnech věku. Horní věková hranice není stanovena, můžete tedy očkování zahájit i v 5. měsíci věku, do té doby však dítě nebude chráněno. Ochrana se vytváří teprve po podání 2. dávky této vakcíny. Na věku dítěte také záleží, jaké bude schéma očkování, tedy počet dávek a případná přeočkování. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: