Očkování při alergii

Dobrý den,ráda bych se zeptala máme jít na očkování proti žloutence typu A,ale syn má alergii pyl zatím nepotvrzenou alergologem pouze pediatrem na vyšetření jdeme až v červu a chtěla bych se zetat jestli může alergie (má ucpané dutiny již 3 týden +atopický ekzém) zhoršit nebo vyvolat nějaké nežádoucí účinky a jestli je vhodné ho nechat očkovat nebo počkat až se příznaky zmírní?děkuji Olivová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hano. Každý akutní stav samozřejmě není vhodná půda pro očkování, které lze odložit. Nebezpečí nehrozí, nicméně běžné stavy po očkování jako je zarudnutí a bolest, otok v místě vakcinace se mohou při akutním alergickém onemocnění zvýraznit. Počkejte do odeznění/zmírnění projevů alergie. Pokud jsou projevy jen mírné, pak není třeba se obávat a očkování lze provést. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: