Očkování priorix

Dobrý den, mám dotaz ohledně očkování dětí na spalničky a spol vakcínou Priorix. Dočetla jsem se že po tomto očkování může docházet k zastavení rozvoje dítěte nebo dokonce k regresi a může to vyvolat autismus-nebo může pomoci propuknutí choroby. Chtěla bych se zeptat jaké je riziko a jestli by pomohlo oddálení očkování třeba do věku dvou let. Vím ž eočkování je povinné proto se ptám jen na oddálení. AMáme na něj jít za 14 dnů a já z toho mám opravdu strach. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, kde jste se dočetla o těchto odstaršujících následcích očkování. Vznik autismu a zastavení vývoje je rozhodně nesmysl, vakcína s možností takových nežádoucích účinků by nikdy nemohla být uvedena na trh. Je pravda, že po očkování se mohou vyskytnout, i když ne často, nepříznivé reakce, například zvýšená teplota a podobně. O těchto možných projevech Vás bude podrobně informovat Vaše dětská lékařka, ke které se dostavíte na očkování. Nemějte strach, autismu ani jiných tak závažných věcí se po očkování obávat nemusíte.

 
Líbí se vám odpověď?
-46 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: