Očkování proti chřipce

Ráda bych věděla, jestli očkování proti chřipce u osob zdravých nad 65 roků spíše doporučujete a nebo naopak pro možné vedlejší účinky např. zánět mozku, míchy, nedoporučujete. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Já osobně zdravým seniorům nad 65 let očkování proti chřipce nedoporučuji a současně jim ho nevyvracím. Očkování je vyhrazeno především pro rizikové osoby. ale co lékař, to názor!! Zmíněné komplikace, které uvádíte ve vašem dotazu, jsou vzácné a já osobně jsem se s nimi nikdy nesetkal- a to očkujeme mohutně. Takže je to na vás, z nežádoucích účinků nemusíte mít strach. Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: