Očkování proti chřipce před otěhotněním

Dobrý den, jak dlouho je vhodné po provedeném očkování proti chřipce vyčkat s pokusy o plánované těhotenství?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nežádoucí účinky by se měly projevit do 14 dní...takže pokud se po tuto dobu nestane nic mimořádného, tak můžete klidně těhotnět. Ve své podstatě můžete těhotnět i hned, protože v prvních 14 dnech od oplození vajíčka se embryo chová stylem "vše nebo nic" - to znamená, že buď přežije naprosto zdravé, nebo odumře, což vlastně v těch 14 dnech ani nepoznáte protože do té doby byste dostala menses.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: