Očkování proti chřipce - vliv na vývoj plodu

Dobrý den,na začátku listopadu jsem se nechala očkovat proti chřipce a chtěla jsem se zeptat ,kdybych teď otěhotněla nemělo by toto očkování nějaký negativní vliv na vývoj plodu?Moje praktická lékařka mi řekla ,že je lepší vyčkat tak dva měsíce je to nutné?Děkuji Olga

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v literatuře není popisován vliv absolvovaného očkování na případný vznik těhotenství. Očkování se nedoporučuje v prvním trimestru gravidity, pokud jste v době očkování těhotná nebyla, nemusíte se o zdraví miminka obávat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x