Očkování proti hepatitidě a a b

Dobrý den, za 5 měsíců odjíždím na měsíc na výzkumnou stanici na Papuu Novou Guineu. O možnostech nákazy a o prevenci proti ní mám informací dostatek. Ovšem, když jsem na internetu hledala ucelené informace o nutnosti přeočkování, nebyla jsme úspěšná. Byla jsem proti oběma typům hepatitidy očkovaná v roce 2002 a jednalo se o vakcíny Ervevax (A) a Twinrix (B). Můj dotaz zní, zda je nutné se znovu přeočkovat, nebo mám po tomto dávném očkování doživotně vystaráno? Děkuji za odpověď a přeji hezklý den, Anna

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vakcína Twinrix přináší ochranu proti virové hepatitidě typu A i B, pokud jste absolvovala 3 dávky v řádném schématu, není potřeba podání dalších dávek, samozřejmě za teoretického předpokladu, že jste zdravá. Vakcína Ervevax přináší ochranu proti zarděnkám, nikoli proti virové hepatitidě A, jak uvádíte. Před cestou do destinace, kam míříte, jsou vhodná i další preventivní opatření včetně antimalarické profylaxe, doporučuji Vám konzultaci v centru cestovní medicíny.Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x