Očkování proti hepatitidě v těhotenství

Nedávno jsme s přítelem začali pracovat na miminku. Prozatím se nezadařilo. Dnes jsem si uvědomila, že mě v únoru čeká třetí vakcína proti hepatitidě A + B (první dvě vakcíny jsem měla kvůli cestě na Filipíny, třetí už je pouze pro zaručení dlouhodobého účinku vakcíny). Proto se chci zeptat, jestli je dobré nechat se očkovat, kdybych do té doby otěhotněla. Nebo jestli bude lepší s miminkem počkat až po očkování, případně jak dlouho po očkování čekat.

Odpověď odborníka:

Účinek vakcíny v těhotenství se zjišťoval pouze na zvířecích modelech a tam nebylo prokázáno poškození plodu. U lidí také není známo, že by došlo k poškození plodu tímto očkováním v průběhu těhotenství. Přesto bych Vám sama za sebe poradila vydržet se snahou o mimnko ještě ten měsíc, než budete naočkovaná. Hezký den a přeji Vám brzké a příjemné těhotenství

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: