Očkování proti hpv

Dobrý den, je mi 31 let. Našel jsem si partnerku, která trpí HPV viry (má bradavice na intimních místech). Chci se zeptat - má ještě v mém věku cenu se nechat očkovat? (předtím jsem sexuálně příliš nežil - téměř vůbec) Poddotaz: jelikož jsem hodně pracovně vytížen - dá se očkování kombinovat s očkováním proti klíšťové encefalitidě, abych nemusel k lékaři vícekrát a doktorka mi mohla píchnout obě injekce v jeden den.

Odpověď odborníka:

Dobry den mlady muzi, nevim zda jste v tomto orientovany, ale herpes nejsou bradavice, ty se na pohlavi nazyvaji kondylomata. Takze nevim, co presne vase partnerka ma. Jinak obvykle se nedoporucuje ockovaci latky kombinovat, az na nektere predepsane, protoze po aplikaci byva lokalni i celkova reakce,a to by mohlo vyrazne zhorsit poaplikacni prubeh.zjistete presne, co ,Vase partnerka ma- a pak se mi znovu ozvete-nejlepe at zajde ke gynekologovi- nebo se muzete objednat ke konzultaci k nam do Sexuologickeho ustavu. Kontakt najdete na strankach ustavu. Herpes genitalis je spise takovy pupinek a pak puchyrek obvykle pretrvava tak tyden boli hodne a pak zmizi a cast te doby je infekcni a tedy prenosny. Ockovani je mozne realizovat az po odberu protilatek jestli uz v sobe virus nemate- ale je lepe toto resit osobne nezli pres mail- s pozdravem MUDr. Ludek Fiala

odb. as. MUDr. Luděk Fiala MBA
odb. as. MUDr. Luděk Fiala MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví, sexuologie
Pracoviště: Sexuologický ústav VFN v Praze a 1. LF UK

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: