Očkování proti hpv

Je mi 32 let a mám jedno dítě.V budoucnu plánuju ještě jedno.Před 4 roky jsem měla změny na děložním čípku způsobené papiloma virem.Při další kontrole mi gynekolog řekl,že se vše samo spontánně zahojilo a i další cytologie byly v pořádku.Má pro mě smysl se ještě proti HPV nechat očkovat?Nemyslím jen kvůli věku, ale i kvůli již získané infekci. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dagmaro! Promiňte mi mou otevřenost, ale jako kdy v budoucnu plánujete další dítě? Máte nejvyšší čas už teď! Těhotenství ve vyšším věku se už nemusí dařit, co se týče otěhotnění i průběhu... Neodkládejte to, v budoucnu nebude situace o nic lepší, naopak. Nemyslím si, že by pro Vás očkování proti HPV bylo užitečné.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: