Očkování proti hpv

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda očkování přípravkem SILGARD má celoživotní účinnost. Jsem před rozhodnutím zda nechat svoji dceru 13 let očkovat či ne! Předpokládám, že její sexuální život začne třeba za 6-10 let, bude v té době vakcinace ještě účinná? Zda to není zbytečné a nebezpečné zatěžování jejího dospívajícího těla. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejsou data na celoživotní imunitu, dostupné studie jsou na cca 10 let poočkování,kdy jsou dívky vystaveny největšímu nebezpečí infekce. Zbytečné to není:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: