Očkování proti hpv

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda by očkování proti HPV bylo dobré když jsem minulý rok měla herpes a za dva měsíce genitální bradavičky.Teď jsem zase něco chytla ale ještě nevím co to je-bojím se aby se bradavičky nevrátily- (na gyndu jdu až příští středu.) Přítel mi chce zaplatit očkování,tak bh se chtěla zeptat,jestli se po očkování může třeba za měsíc začít normálně se sexuálním životem nebo musíme chvíli počkat.... A budu už přenašečka,pokud se nechám i očkovat?ten vir budu mít asi už v sobě... Děkuj za odpověď,Veronika.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, proti očkování nezle nic namítat, bude Vám k dobru. Jestliže už jste sexuálně aktivní, není důvod, proč byste při očkování měla sexuálně abstinovat. Vir nyní v sobě vůbec nemusíte mít, imunitní systém umí tuto infekci ničit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: