Očkování proti hpv

Dobrý den, uvažuji o očkování proti rakovině děložního čípku. Je mi 28 let, jsem vdaná a mám stálého partnera. Přibližně do roka bychom chtěli počít první dítě. Nejsem si ale jistá, jestli by nemohlo dojít k ohrožení plodu (byť cca 11 měsíců od 1. dávky) a také, jestli je v mém věku ještě očkování vhodné/dostatečně účinné. Pro úplnost informací uvádím (i když je to asi irelevantní), že se léčím se sníženou funkcí štítné žlázy a měla jsem toxoplazmózu. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně se uvádí, že nejúčinnější je očkování před začátkem pohlavního života. Samotné očkování by ale plod ohrozit nemělo. Přesto ale doporičuji konzultaci s ošetřujícím gynekologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: