Očkování proti hpv ve vyšším věku při pozitivitě hpv 16

Dobrý den,mám výsledek histologie ,1 vzorek pravidelně vyzrávající vrstevnatý dlaždicobuněčný epitel,druhý pak odpovídá fragmentům vrstevnatého dlaždicobuněčnému epitelu s těžkými dysplastickými změnami CIN III H -SIL, po operaci mi bylo doporučeno očkování na HPV.je mi 49 let,mám se obávat rakoviny,mám pozitivní 16 a má očkování v mém věku cenu? Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Očkování pokrývá více typů viru HPV ale je pravdou že v 49 letech věku je již jeho výhodnost snížena spíše pravidelné cytologické a kolposkopické sledování. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: