Očkování proti hpv viru

Dobrý den, můj přitel má diagnostikovaná condylomata. Ovšem pouze od dermatoložky, nedostavil se na krevní test. Má fobii z jehel, takže se jentak asi ani nedostaví. Condylomata má asi 2 roky a jsou léčena sporadicky, občasným vypálením a wartecem a stále se vrací. Náš vztah trvá 5 let. U mě se nikdy Condylomata ani nic takového neprojevily. Přesto se bojím, jestli je ještě někdy do budoucna možné, abych je od něj ještě chytila? Při styku se nijak nechráníme. Má smysl, abych se nechala očkovat vakcínou Silgard? Žijeme celkem pestrým sexuálním životem a různě střídáme partnery. Ochrání naše sexuální partnerky před přenosem Condylolmat od partnera kondom? Je mi 22 let a rozhodně se chci nechat očkovat. Jen mi poraďte, jestli je pravděpodobnější, že chytím od partnera Condylomata, nebo že se nakazím od jiného sexuálního partnera i přesto, že jsou to převážně ženy, pak bych asi volila Cervarix. Je vůbec možné, aby se něčím nakazila žena od ženy? Předpokládám, že prostřednictví jednoho muže asi ano. Děkuji a omlouvám se za množství dotazů.

Odpověď odborníka:

Nákaza při pohlavním styku se ženou nebo mužem je vždy možná,ve vašem případě by rozhodně očkování mělo smysl a volil bych vakcinu Silgard.Kondom není vždy 100 procentní ochranou a pravděpodobnost nákazy při pestrém sexuálním životě je samozřejmě značná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: