Očkování proti klíšťové encefalitidě

Dobrý den, je vhodné očkovat 2,5 leté dítě proti klíš.encefalitidě? Moje lékařka mi to nedoporučuje. Jaké s tím máte zkušenosti? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Líbo! Doporučuji toto očkování tehdy, pokud jste "přírodní", sportovní typy. Chystáte-li se příští léto s dítětem na vodu, do hor, pod stan, na tábor, trekovat nebo prostě trávit čas ve skutečné přírodě, pak se přikláním k očkování. Pokud jste městští lidé a přírodou je Vám park, pak je pro Vás očkování zbytečné a představuje i nesmyslné riziko a zátěž. Proti encefalitidě se lze bránit i jinak, např. omezením počtu klíšťat (obuv, oblečení, volba oblasti, užívání B komplexu, repelenty...) a jjich včasným a šettrným vytahováním.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x