Očkování proti klíšťové encefalitidě

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Manžel má za sebou druhé očkování proti klíšť. encefalitidě. Příští týden, necelé dva týdny od druhého očkování má jít na sraz, kde by se rád trochu napil ( 5 -6 piv). Jenže díky odstranění sleziny má sníženou imunitu. Očkování mu povolili. Zjistili jsme ale, že imunita se vytváří právě až po čtrnácti dnech od druhé vakcíny. Nemůže tělo na alkohol potom špatně reagovat? Mockrát děkuji. K.T.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kdybychom se na celou věc podívali důsledně, je takový večírek pro vašeho manžela celkově nevhodný. Na druhou stranu odborná informace o tom, že by mohlo ve vámi uvedené situaci dojít k ovlivnění tvorby specifických protilátek, mi není známa.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: