Ockovani proti klistove encefalitide v zacatku tehotenstvi

Mam za sebou 3 vakciny proti klistove encefalitide a mela bych nyni po trech letech absolvovat preockovani. Jsem ovsem zrejme tehotna. Respektive jsme v dobe snazeni. Nekde sem cetla ze 14dni pred otehotnenim ockovani nevadi ale me tento interval prijde moc malo a navic ted ani nedokazu rict jestli by vubec byl realny. Muj dotaz tedy smeruje k tomu zda je realne abych se preockovala az pristi rok a zda je realne ze nebudu muset podstoupit cele kolecko znovu. dekuji za Vasi odpoved

Odpověď odborníka:

Přeočkování se doporučuje po 3-5 letech, proto je možné ho odložit až na příští rok, potom by zatím ještě stačila jen jedna dávka. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: