Očkování proti klíšťové encenfalitidě

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak moc ovlivní protilátky, když jsem dostala první dávku, po 3 měsících další, poté po roce a nyní až po 4 letech místo po 3 letech. Také mám posledních 14 dní problém, když se zhluboka nadechnu, cítím na levé straně pod lopatkou pichlavou bolest. Prodělala jsem už dvě masáže zad a stále to bolí. Děkuji

Odpověď odborníka:

Možná, že budete mít protilátek dostatek, ale bylo by vhodné provést jejich vyšetření z krve, abyste měla jistotu, že jse opravdu proti encefalitidě chráněná. Bolest při nádechu bývá vyvolaná "skřípnutím" mezižeberníáho nervu, pokud nepomáhá masáž, navštivte ortopeda, bude nutné provést odborné uvolnění příslušné oblasti.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kožní onemocnění v těhotenství
Články: Kožní onemocnění v těhotenství
Těhotenstvím podmíněné...
Správný výběr kompresivních punčoch aneb Na velikosti záleží
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zubní kaz
Články: Zubní kaz
Zubní kaz, karies, je...
Skřípání zubů u dětí během spánku působí problémy ve škole
Nebojte se biologické léčby, lékař vám vše vysvětlí
Články: Nebojte se biologické léčby, lékař vám vše vysvětlí
Mnoho lidí se obává toho, o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x