Očkování proti neštovicím

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na vakcínu Priorix tetra, zda je odzkoušená a zda ji doporučujete, nebo je lepší nechat dítě, aby neštovice prodělalo. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, RK! Vakcína je samozřejmě odzkoušená. Osobně nejsem přítelem nadbytečného očkování. Radím Vám absolvovat základní povinné očování. Z volitelného očkování si vyberte to, které se Vašeho dítěte nějak týká. Jste trekkeři/turisté, chodíte často do lesa? Očkujte se proti klíšťové encefalitidě. Jste městští lidé, do lesa jdete jednou ročně? neočkujte se! Neštovice nejsou nebezpečné onemocnění a očkování bych v tomto případě doporučil pouze tehdy, pokud by mělo Vaše dítě nějakou chorobu (imunodeficit).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: