Očkování proti planým neštovicím v průběhu kojení

  • Dotaz od: Iva Nováková
  • Publikováno: 12.7.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat zda je vhodné, abych se nechala naočkovat proti neštovicím, které jsem v dětském věku neprodělala nyní, když kojím (stáří dítěte 5 měsíců). Pediatr mi sdělil, že pokud se nechám naočkovat v průběhu kojení, tak syn bude mít protilátky také. Představuje pro něj očkování nějaké riziko? Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování proti neštovicím při kojení není problém. Jen si nechte před Vaším očkováním zjistit, zda nemáte proti neštovicím protilátky, někdy totiž mohou neštovice proběhnout jen jako lehká viroza bez výsevu vyrážky. Pokud byste protilátky měla, je očkování zbytečné. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: