Očkování proti pnemokokovi u skoro 5 letého dítěte

Dobrý den,syn-v srpnu 5 let-půjde v září prvně do školky a tudiž do většího kolektivu než byl zvyklý,poněvadž neumí dosud smrkat, pouze odsáváme když má rýmku, tak nám pediatrička doporučila syna naočkovat proti 13 pneumokokovým nákazám,je to vhodné? Syn nebyl nikdy vážněji nemocný, občas rýmka,jednou měl trošku nález na průduškách,jednou do roka k nastydnutí cca dva dny teplotka 38.7,která je snížena dostupnýma medicínama na teploty.Jaké mohou být nežádoucí účinky tohoto očkování u tak velkého dítěte? Mockrát děkuji Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pneumokoková vakcína chrání především proti podtypům pneumokoka, které způsobují závažné a život ohrožující nákazy, na rýmu spíše nebude mít velký vliv. Obecně jsou pneumokokové vakcíny dětmi dobře snášeny, mezi nejčastější nežádoucí účinky patří teploty a únava. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: