Očkování proti pneumokokům ii

  • Dotaz od: Katka Menšíková
  • Publikováno: 30.6.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den.Děkuji MUDr.Leskovské za odpověď.Jen se chvi zeptat,jak dlouhý teda může být interval mezi dávkami Prevenaru u 14-ti měsíčního dítěte.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud počkáte pár dnů nad a překročíte 2 měsíční interval, jistě se nic nestane. Maximální interval pro plnou účinnost je ale opravdu 2měsíce. Pokud se nepodaří plně vyléčit synkovu infekci (lékařka by mu měla předepsat antibiotika podle citlivosti na vykultivované kmeny), nechala bych ho tedy přesto naočkovat, protože vakcína postupně navodí tvorbu protilátek i proti této bakterii (přesněji i proti bakterii Streptokoku pneumonie, která se objevila v kultivaci), a Vaše dítě bude před nákazami, které tato bakterie vyvolává, více a více chráněno.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: