Očkování proti rakovině čípku

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli má smysl nechat se očkovat proti rakovině děložního čípku, když aktivně sexuálně žiji už asi 6 let. Znamená to, že se účinnost snižuje? A ještě bych se ráda zeptala, zda k odhalení těhotenství stačí ultrazvukové vyšetření u gynekologa. Děkuji

Odpověď odborníka:

K odhalení těhotenství ultrazvuk nestačí, protože těhotenství může být i mimo dělohu (než dojde k uhnízdění oplodněného vajíčka nebo při mimoděložním těhotenství). Vždy je nutné provést i vyšetření hCG z moči. Očkování dle mého názoru ještě smysl má, ale poraďte se ještě se svým gynekologem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: