Očkování proti rakovině čípku děložního

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se po očkování proti rakovině čípku děložního může rakovina vyvinout. Mám podle své lékařky hyperplazii čípku (ale cytologie negativní). Hyperplazii jsem měla i před začátkem pohlavního života, znamená to tedy, že už jsem virem infikovaná? Je očkování vhodné i pro mě?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování chrání proti několika subtypům viru HPV, které způsobují rakovinu děložního čípku. Takže i kdybyste byla některým z těchto subtypů infikována, očkování Vás chrání proti ostatním a tím se sníží riziko vzniku rakoviny. Pokud jste hyperplazii měla již před začátkem pohlavního života, je krajně nepravděpodobné, že by byla způsobena HPV infekcí (je to vpodstatě nemožné).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: