Očkování proti rakovině děložního čípku

Dobrý den. Před několika měsíci mi zjistili HSIL. Byla jsem na konizaci. Nyní půjdu na očkování proti rakovině děložního čípku. Tak se chci zeptat, zda mohu hned po první vakcíně mít pohlavní styk se svým stálým partnerem, nebo je velká možnost, že se opět nakazím? A jestli je zde možnost, zda už to po dalším nakažení bude hned rakovina nebo se to dá ještě léčit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po očkování proti rakovině děložního čípku nejsou doporučována žádná omezení v oblasti pohlavního života. Postupně se ve Vašem organismu vytvoří ochranné protilátky proti papilomavirům, proti kterým Vás má chránit konkrétní vybraná vakcína, neměly by Vás tedy tyto typy papilomavirů v budoucnu ohrožovat na zdraví. Doporučuji dál preventivní gynekologické prohlídky a přeji Vám hodně zdraví. Případné další dotazy směřujte ke svému gynekologovi.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: