Očkování proti rakovině děložního čípku - styk

Dobrý den, byla jsem očkovaná proti rakovině ještě když jsem neměla žádný styk. Teď jsem po druhé vakcíně a zajímalo by mě, jestli můžu s ochranou nějaký styk provozovat a jestli to nějak nevadí. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Darino! Marně přemýšlím, proč tuto otázku nepoložíte lékaři, který Vás očkuje?? Nejste ještě plně chráněna před rakovinotvornými HPV. Styk s panicem je pro Vás zcela bezpečný. U ostatních záleží, zdali jsou již HPV nakaženi, či nikoli. Lze to zjistit laboratorně. Pokud nakaženi nejsou,m ůžete vesele souložit. Pokud ano, vyčkejte po očkování. Kondom nechrání spolehlivě před nákazou HPV!!

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: