Očkování proti rakovině děložního číspku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může mít vliv očkování proti rakovině děložního čípku na těhotenství. Přímo tedy, pokud bych se nechala očkovat a v průběhu očkování otěhotněla, může mít Silgard nějaký vliv na plod? Mohla bych i nadále doočkovat zbylé dávky? Děkuji moc za odpověď! Hezký den!

Odpověď odborníka:

Obecně platí, že v době těhotenství a kojení není vhodné žádné očkování. Pokud byste v průběhu očkování otěhotněla, muselo by se po skončení kojení znovu provést celé očkování. Proto vám doporučuji buďto začít očkovat a neotěhotnět, nebo očkování odložit až na pozdější dobu. Osobně jsem spíše pro tu první variantu. Pokud máte jakékoli pochybnosti, poraďte se se svým gynekologem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: