Očkování proti tbc

Dobrý den,synovi (3,5roku)byla dnes provedena tuberkulínová zkouška.Při vpichu cukl rukou,tak,že jehla projela skrz kůži a trochu látky vyteklo mimo,později z vpichu vytekla i kapka krve.Nemůže být tímto výsledek zkoušky nějak zkreslen? Co by se stalo kdyby byla zkouška "falešně negativní" , syn měl v sobě protilátky a přesto by byl znovu proti TBC naočkován?Děkuji za včasnou odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zkreslení je málo pravděpodobné (i vrchní vrstvy kůže krvácejí, takže ve skutečnosti vůbec nemusel být vpich hluboký). Opakování očkování i při přítomných protilátkách pouze posílí očkování, maximálně by mohla být trošku výraznější reakce na očkování (třeba zvýšená teplota).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Ischemická choroba dolních končetin
Články: Ischemická choroba dolních končetin
Ischemická choroba dolních...
Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Články: Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Potíže s cévami jsou dnes...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x