Očkování proti tetanu

Vážená paní doktorko, při práci ve dřevníku jsem si stoupla naprkno s hřebíkem, který projel skrz botu a zcela nepatrně mně zranil chodidlo. Viditelná byla a je jen červená tečka. Rána nekrvácela. Měla jsem jediný "dezinfekční prostředek"- becherovku. Při čištěný nebyla žádná reakce, žádný pal nebyl cítit. Chci se zeptat, měla bych jít na očkování proti tetanu?? Hřebík byl letitý, špinavý. Poslední přeočkování po jiném úraze jsem měla v březnu 2011. Řádné očkování asi v roce 2005 nebo 2006. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o osob nad 60 let věku se obvykle podává vakcína proti tetanu u poranění vždy. Nelze na dálku posoudit charakteristiku Vašeho zranění. Doporučuji navštívit Vašeho praktického lékaře, rozhodne o aplikaci na základě vyšetření a kontroly aplikace poslední dávky proti tetanu. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: