Očkování proti tetanu při bolesti v krku

Před týdnem jsem byla na přeočkováni tetanu po 15ti letech. Při očkování jsem si neuvědomila, že nejsem ve 100% zdravotním stavu, trpěla jsem bolestmi v krku a rýmou. Může to mít vliv, resp. nemůže dojít k nežádoucímu rozvinutí tetanu? Teď, týden po očkování, se obtíže s bolestmi v krku nezlepšují, mám lehce zvýšenou teplotu, ale jiné příznaky nemám. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Jano, ráda bych Vás uklidnila, k rozvoji tetanu určitě nedojde, kontraindikací očkování je hlavně akutní horečnaté onemocnění. S pozdravem a přáním brzké úzdravy, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: