Očkování proti tetanu + silgard

Před 4 měsíci mi gynekolog aplikoval 2. dávku vakcíny silgard. Můj obvodní lékař zjistil, že mě ještě neočkoval proti tetanu. Chci se tedy zeptat, zda mě může očkovat proti tetanu a jestli třeba za měsíc mohu jít na aplikaci 3. dávky silgardu. Zda to pro tělo nebude velká dávka očkovacích látek najednou. Mockrát Vám děkuji za odpověď. S pozdravem Monika

Odpověď odborníka:

Ano, 4 měsíce po Silgardu můžete dostat očkování proti tetanu a stačí odstup 14 dnů před dalším očkováním. Organismus si s tím poradí, pokud obecně snášíte očkování dobře. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: