Očkování proti tetanu v 11týdnu těhotenství

Dobrý den, dnes jsem byla u obvodního lékaře v rámci preventivní prohlídky v těhotenství. Zjistilo se, že jsem byla očkovaná proti tetanu v roce 2004 a podle pana doktora bylo na místě přeočkování. Sama jsem se zeptala, zda to není nebezpečné pro plod, vzhledem k tomu, že jsem v 11tt. Pan doktor odpověděl, že to nebezpečné není, ba naopak, ochrání to mě i plod, ptž vakcína je tzv.neživá. Jako odborníka jsem pana doktora tedy poslechla. Když jsem přišla domu, nedalo mi to a podívala jsem se na internet - většina odborníků očkování v prvním trimestru těhotenství nedoporučuje. Mám se bát? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Myslím že v současné době se přeočkování provádí ne po 10 ale po 15 letech rozhodně bych jej ale v graviditě pokud by nebylo nezbytně nutné nedoporučoval. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x