Očkování proti tetanu v těhotenství

Dobrý den, byla jsem si téměř jistá, že jsem v roce 2004 přeočkovaná na tetanus. Když jsem otěhotněla, byla jsem proto v klidu. Teď jsem se od doktorky dozvěděla, že poslední záznam má z roku 1993 (tzn. 18 let zpátky), že se přeočkování nekonalo. Očkování provést nedoporučuje (v současné době jsem v 6. měsíci), což chápu, ale bojím se infekce, a ještě víc o zdraví miminka. Četla jsem, o mateřském tetanu, kdy tetanus získává snadněji miminko neočkované matky... Ohrozila jsem vlastní zapomětlivostí své dítě, nebo se bojím zbytečně? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování v těhotenství je možné, ideálně až po prvním trimestru, což Vy splňujete.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
martina | Od: martina | 31.7.2015 18:49
28 jsem byla na preockovani na tetan o tri dny pozdeji jsem zjistila ze jsem tehotna.budeto mit nejaky vliv na vyvoj dite
reagovat
re:martina | Od: uLékaře.cz | 3.8.2015 10:35
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: