Očkování proti tuberkuloze

Dobrý den, mám syna 3 roky.Narodil se předčasně v 28.týdnu a z těchto důvodů nebyl po narození očkován proti tuberkuloze.Zajímalo by mě, jaký máte názor zda očkovat nyní a jestli takto staré dítě může mít nepřiměřené reakce.Má několikrát do roka rýmy a kašel s náběhem na zánět průdušek, vždy zvládáme bez antbiotik. Také jsem slyšela, že je několik typů tuberkulozy a již stávající očk.vakcíny nevyhovují.doufám, že mi Vaše rada pomůže se správně rozhodnout. děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předčasně narozené dítě je rizikové, poradit by vám měl rozhodně spíše váš pediatr, který dítě zná a dlouhodobě pozoruje než neznámý lékař po netu bez možnosti dítě alespon prohlédnout natož znát jeho zdravotní stav od narození. Info o očkování proti ev. tbc, kdybyste se rozhodla, vám dají na nejbližším kalmetizačním středisku ve vašem okolí. Nejpíše byste si ho museli zaplatit . Velmi podrobné info zde: http://www.vakciny.net/doporucene_ockovani/TBC.htm . Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: