Očkování proti žloutence b a borelioza

Dobrý den,mám dotaz,právě jsem léčena na boreliozu antibiotiky na 4 týdny a měla bych jít na očkování proti žloutence B .Je to příkaz zaměstnavatele.Jaký by měl být postup,abych se vyhla nežádoucím učinkům očkování?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, akutní onemocnění a antibiotická terapie jsou dočasnou kontraindikací očkování. Po ukončení terapie a dle zdravotního stavu po léčbě je možné očkování zahájit. Ochrana proti hepatitidě typu B nastupuje po podání 2. dávky. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x