Očkování proti žloutence typu b

Dobrý den, je mi 25 let a bylo mi doporučeno očkování proti žloutence typu B. Je to tak,že když jsem byl očkován naposledy ve cca 14 letech tak to vyprchá a musím vždy znovu? A pak ještě pokud bych očkování podstoupil byl by problém když mezi aplikacemi vakcíny půjdu na tetování? Moc děkuji Martin

Odpověď odborníka:

Z vašeho dotazu není jasné, zda jste byl proti žloutence typu B očkován či nikoliv. Pokud ano, lze v krvi vyšetřit hladinu ochranných anti-HBs protilátek, přičemž hladina vyšší než 10 IU/ml je postačující, při nižších hodnotách je třeba přeočkování (jednou dávkou vakcíny Engerix). Přeočkování se provádí jen jednou vakcínou, proto není třeba řešit, zda mezi jednotlivými dávkami budete tetován.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: