Očkování s neštovicemi

  • Dotaz od: Daniela Hradilova
  • Publikováno: 14.5.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, náš syn, který měl teď v dubnu 2 roky, měl jít uz v polovině ledna na druhou dávku injekce. Vzhledem k tomu, že až do minulého tydne téměř nepřetržitě trpěl kašlem a nepodařilo se být dohromady ani 6 dní v kuse bez kašle či nemoci, naočkovat 2 dávku jsme ještě nenechali. Nyní to vypadá, že už by to mohlo vyjít, příští středu chceme jít, to bude čerstvých 14 dni bez kašle, ovšem problém je ten, že mi dnes volali ze synka školky, v níž jedna holčička, s kterou si Kuba (náš syn) nejvíce hrál, celé dvě hodiny, dostala neštovice. Předpokládám, že již včera byla infekční, když dnes nemoc u ní propukla v plném proudu. Chtěla jsem se zeptat, vím, že inkubační doba neštovic je zhruba 2-3 týdny, můžu nechat malého naočkovat i v případě, že by se mu nemoc mohla za ty 2-3 tydny projevit? Je schopno se jeho malé tělíčko v případě, že by byl infikovaný, vyrovnat i s neštovicemi a injekcí zároveň? Moc Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ne, nyní dítě neočkujte. nejlepší by bylo nechat nyní dítě těch 14 dní doma, aby nedošlo k další nákaze. Pokud by se neštovice neobjevily, nechte syna pak naočkovat. Pokud byste očkování provedli nyní a dítě by náhodou bylo už v inkubační době neštovit, hrozí komplikace.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Potravinová alergie
Články: Potravinová alergie
Čím dál víc u nás i v...
Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Články: Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Štítná žláza může...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: