Očkování silgard

Dobrý den, chci se zeptat, co se stane, pokud vynechám 3. dávku vakcíny silgard. Byla jsem očkovaná již 2 dávkami... A také bych Vás chtěla požádat o názor, zda by mi mohl nějak uškodit fakt, že jsem v době 1. dávky očkování měla bakterie v močovém měchýři, konkrétně klebsiellu, na čež se přišlo až o měsíc později a byla mi podána antibiotika. Mockrát Vám děkuji za odpovědi. S pozdravem Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Moniko,3.dávka vakcíny Silgard je důležitá pro zajištění dlouhodobé ochrany. Existuje sice dvoudávkové schéma u podání této vakcíny, je však určeno pro dívky ve věku 9-13 let a mezi 1. a 2. dávkou musí uplynout 6 měsíců. Antibiotika jako taková nejsou kontraindikací očkování, spíše záleží na tíži onemocnění, pro které jsou užívána, zda jste měla příznaky akutního zánětu, předpokládám ale, že to lékař aplikující 2.dávku uvážil a zohlednil.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x