Očkování silgard vakcínou

Dobrý den, jsem po konizaci děložního čípku a mám také po 2 vakcíně Silgardem. Lékařka mi řekla, že můžu mít sex s kondomem. Může se přenést hpv virus prsty ? A nebo to již nevadí a 2. vakcína mě již chrání? Z kolika procent jsem chráněna po těchto dvou dávkách, proti nakažení přenosem hpv, kdyby došlo k dráždění a přenosu vlivem prstů a jiným drážděním bez kondomu? Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud by na prstu bylo i nepatrné poranění-záděra a podobně tak ano, plně chráněna jste až po 3 dávce. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: