Očkování tetanus v těhotenství

Dobrý den, měla bych na Vás prosbu na začátku těhotenství (aniž bych o tom věděla, že jsem těhotná) tak 3 týdny jsem byla očkována TETANEM!! Může to nějak ohrozit dítě co se týče nějakých vad, jako např.autismus,.....Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně se očkování v těhotenství nedoporučuje, ale bohužel není dostatek studií, které by prokázaly, jestli je očkování pro vyvíjející se miminko škodlivé. Ale v takto časném těhotenství funguje u vyvíjejícího se plodu pravidlo "všechno nebo nic" - pokud by se plod poškodil, odumřel by, proto se nebojte. Během těhotenství ale upozorňujte na tuto skutečnost, aby Vás ošetřující gynekolog důkladně hlídal. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: